Skip to the content

Sommeraktiviteter

Fotturer

I skogsterreng rett utenfor hotelldøren eller ta turen til Blefjell som ligger 20 minutter fra hotellet med bil.

Fisking

Blefjell, Holtefjell, Numedalslågen og Lyngdalsvassdraget. Fiskekort kan kjøpes på inatur.no.

Bading

Klufterhølen (500 meter fra hotellet), Numedalslågen, vann og tjern i bygda og friske fjellvann på Blefjell.

Stevningsmogen Fritidspark

Stevningsmogen finner man fotballbaner, sandvolleyball- og tennisbane. Rulleskiløype, turløyper på 2, 3 og 6 km. Gapahuker med bålplass

Vatnebrynvatnet
Vatnebrynvatnet Friluftsområde er et universelt utformet turområde. Opparbeidede stier tilpasset rullestoler og med hvilebenker, bademuligheter, fiskeplasser, grillplasser, gapahuk med bålplass, brygge for å sette ut båt og kano og utedoer. 

Sykkelturer

Enten på landevei eller i skogsterreng. Hotellet kan være behjelpelig med utlån av sykler. 

Dresinsykling

Numedalsbanen i Veggli, kun 40 minutter i bil fra hotellet.

Rafting

I Dagali, 90 minutter med bil fra hotellet.

Planlegg turen

SvingOm gjør det lett å planlegge en kort reise eller en hel ferie i Numedal og Tinn


Leie av utstyr

Friluftsbua på Lampeland leier blant annet ut elektriske sykler, kano og kajakk. De kan være behjelpelige med utkjøring av utstyr til for eksempel Vatnebrynvatnet. 

En gutt som spiller saxofon

Festivaler og årlige arrangementer

Glogerfestspillene

Det over 250 år gamle Glogerorgelet i Kongsberg Kirke er utgangspunktet for kammermusikkfestivalen Glogerfestspillene som arrangeres på Kongsberg i slutten av januar hvert år. I løpet av fem dager samles norske og internasjonale artister til spennende og varierte konserter i Kongsberg. 

Kongsberg Jazzfestival

Jazzfestivalen arrangeres hvert år onsdag - lørdag i uke 27 og byr på et variert program som passer både jazzentusiaster og de som ønsker seg litt mer mainstream konsertopplevelser. 

Blefjells Beste

Langdistanseløpet Blefjells Beste har fått navnet fordi deltagerne løper innom alle de beste stedene på Blefjell i den nesten 60 km lange traséen. Løpet har også klasser for de som ønsker en kortere tur. Løpet arrangeres hvert år i slutten av juli.

Middelalderuka

I uke 31, siste uken i juli, byr Middelalderuka på kulturopplevelser med fokus på middelalderen mens Middelalderverkstedet tilbyr kurs i tradisjonsrike håndverksteknikker. Middelalderuka og -verkstedet avsluttes med et stort Middelaldermarked

Notodden Bluesfestival

Første helgen i august samles noen av verdens største bluesstjerner på Notodden

Steder å besøke

Stavkirker og bygdetun i Numedal

Middelalderdalen Numedal er det dalføret i Norge hvor det er bevart flest bygninger i tre fra tida før svartedauden. Spesielt under Middelalderuka er det mulig å besøke bygninger som er i privat eie. I sommermånedene kan man også besøke tre bygdetun og fire stavkirker i dalen. 

Bergverk og vannkraft på Kongsberg

Norsk Bergverksmuseum ligger i Kongsberg sentrum og forteller historien om sølvverket og myntfabrikken på Kongsberg. I museets Geolab er det mange aktiviteter for barn. Det er også mulig med et besøk inn i selve sølvgruvene i Saggrenda, 10 km sør for Kongsberg. Kongsberg Kirke er Norges største barokkirke og også verdt et besøk! 

Rett sør for Kongsberg ligger Labromuseene som forteller om nærings- og kulturhistorien langs Numedalsvassdraget. Lågdalsmuseet ligger sentralt i Kongsberg og er et friluftsmuseum for Numedal, Kongsberg og Øvre Eiker. Om sommeren er det beitedyr på museet. 

Verdensarv på Rjukan og Notodden

Siden 2015 har industriarven fra Rjukan og Notodden vært på UNESCOs liste over verdensarvsteder. Besøk Vemork på Rjukan for industrihistorie og den dramatiske tungtvannsaksjonen under andre verdenskrig. Telemarksgalleriet på Notodden er en monumental industrihall fra tidlig 1900-tallet. Her finner du kunstustillinger og Verdensarvsenteret avd. Notodden.


Kunstnerdalen Sigdal

Besøk kunstnerhjemmene til Th. Kittelsen og Christian Skredsvig eller besøk eventyrmuseet Villa Fridheim. Sigdal Museum er et sommeråpent distriktsmuseum for Sigdal, Modum og Krødsherad, med et særskilt ansvar for folkemusikk i Buskerud fylke. Krøderbanen kjører søndager fra slutten av juni og ut august. Her kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø.


Langedrag Naturpark

Langedrag er en naturpark med 300 dyr fordelt på 20 arter. Mange av dyrene er særnorske slik som elg, reinsdyr, fjording og telemarksku. På gården finnes også truede og sårbare dyrearter som ulv, fjellrev og gaupe. På Langedrag kommer du tett på alle dyrene og vil få fantastiske opplevelser som garantert setter spor.

Vinteraktiviteter

Langrenn på Blefjell

160 km med løyper innover fjellet. Passer for familier og for de som ønsker en langtur.
skisporet.no ser du hvilke løyper som er oppkjørte. 

Stevningsmogen Fritidspark

Stevningsmogen finner man langrennsløyper, kuperte lysløyper, skiskytterstadion, skileik- og akeområder, gapahuker med bålplass.

Skattekista

Skattekista er Flesberg kommunes skole- og idrettsanlegg med blant annet svømmehall (21x25m) og idrettshall (24x45m, kan deles).


Slalåmbakker

Kongsberg Skisenter, Fagerfjell Skisenter og Blefjellheisen. Alle tre destinasjonene ligger kun 30 minutter med bil fra hotellet.


Leie av utstyr
Friluftsbua på Lampeland leier blant annet ut truger og pulker.